През последния, дванадесети месец преди годинката, той стана 10,700 кг и е 78 см.
Няма нови зъбчета, но пък имаше хрема за първи път! Хубавото е, че мина за един ден. Аз също се разболях, но бях болна около седмица!
Все още не ходи съвсем сам, но прави крачки, когато иска да отиде при мен или при татко си. Продължава да пада обаче и плаче много, горкото, все има белези по главичката. Дано спре и да не му стане нещо!
Имаше и разстройство пак малко преди Първия Рожден Ден! Но този път мина доста по-леко от преди, без лекарства, но и нямаше апетит, за първи път! Не съм го насилвала, а му давах, колкото иска – по 5-6 лъжици на хранене.
Този месец пак бяхме на гости в Павел баня при баба и дядо. Чувстваше се много добре там без нас. Дори успяхме с татко му да отидем в Стара Загора при приятели и той остана сам, но не е плакал, спал е, накрая само ни беше обиден, но го преживяхме. Най-интересното е, че е заспал при баба, без да се кърми. Май там ще ходим да се отбиваме.
Все още се кърмим успешно, сутрин, вечер и през нощта. Два пъти на ден спи все още, но само, като суче, иначе плаче и се дърпа.
Иначе решихме да му направим Прощъпулник в Павел баня, защото там се отпускаше да ходи повече. Датата беше 05,05, вторник. Много беше интересно – Ради си хвана отверката като татко си навремето. Там обичаят беше по-различен от тук, в София – правят се банички и се раздават на съседите, които тичат за здравето на детето. Много смешно беше да гледаш, как стари и млади тичаха по улицата с всички сили, чак и Ради се смееше много! След това се отпусна повече и вкъщи си ходи често сам, дори тичаше, но навън не го пускаме, защото много ни е страх!
Това са събитията до Първия ни Рожден Ден!